Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за
Коментари Харесай

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е арестуван за 24 часа, заяви Българска национална телевизия като цитира представителят на прокуратурата Сийка Милева. Няма детайлности за аргументите за задържането. Според разнообразни медии, Димов евентуално ще остане в ареста на някое от столичните полицейски ръководства.

По-рано денем министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата. " Оказваме подпомагане сега. Ще направя изказване, откакто приключим. Не съм арестуван ", съобщи пред публицисти Димов преди да бъде качен в кола на прокуратурата. Междувременно се появиха информации, че са осъществени обиски в дома му, само че няма публично удостоверение.

По информация на представителят на основния прокурор някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова и отстраненият началник на локалното ВиК - Иван Витанов, които бяха арестувани при спецакция в Перник по отношение на водната рецесия, са разпитани и освободени. 

Две са вероятните версии за задържането на екоминистъра - рецесията с водата и " вноса " на отпадък от Италия по скица, за която се твърди, че зад нея стои италианската мафия. Започналите от сутринта профилирани акции в Перник и екоминистерството са по предписание на основния прокурор Иван Гешев и са свързани и с двата абсурда, излиза наяве от известие на уеб страницата на прокуратурата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР